Sastav:


č aga ima 22 vrste polisaharida. Među njima: beta glukan, betulinsku kiselinu, lantosterole, triterpene, polifenole, visok nivo melanina, lipide, kalijum, B kompleks vitamina, D vitamin, amino kiseline, selen, cink, mangan, magnezijum, kalcijum, gvožde i bakar.
Kako Čaga deluje: Polisaharide iz čaga gljive ćeliska membrana našeg imuno sistema prepoznaje kao antigen (bakterija, virus, itd.) i kreće da proizvodi anti tela. Širok spektar polisaharida, koji ima čaga (22), proizvodi više razlicitih anti tela, spremnih da u trenutku aktivacije bolesti naprave adekvatan imuno odgovor.
Čaga se koristi za:

1. Sveukupno jačanje imuno sistema,
2. kod prevencije i borbe sa malignim bolestima,
3. kod virusnih i bakterijskih infekcija,
4. za snižavanje nivoa šecera u krvi i holesterola,
5. kod polenske i drugih alergija i ekcema,
6. za povećanje fizičke izdržljivosti i snižavanja nivoa stresa.

Zašto je naša čaga najkvalitetnija na tržištu?

1. Zato što se NE radi o veštacki gajenoj gljivi, već o samonikloj u prirodnom staništu. Samonikle gljive imaju najbolji genetski potencijal, što znaci i najbolji kvalitet,
2. Zato što se sakuplja sa čistih terena predela izuzetnih odlika Vlasine,
3. Zato što se bira samo najkvalitetnija gljiva na lokalitetu, koja se odmah prerađuje. Samo tek ubrana gljiva, koja odmah ide u preradu, zadržava najveci procenat fito vrednosti, bez mogućnosti kontaminacije;
4. Zato što se radi o manufakturnoj i limitiranoj proizvodnji, na terenu na kome raste sama gljiva;
5. Zato što se individualno pristupa svakom konzumentu, sa detaljnim uputima i savetima, uz obavezno praćenje analiza i zdravstenog stanja korisnika;
6. Zato što nas obavezuju rezultati i preporuke naših konzumenata.