Lečenje kožne i polenske alergije

Polenska alergija

Polenska alergija je stanje u kome naš imuni sistem, u periodu godine cvetanja biljaka, reaguje kijanjem, curenjem iz nosa vodenim sadržajem, osećajem punih ušiju, umorom kao posledica kijanja…
Mnogo je preporuka i medikamenata koji imaju za cilj rešavanje simptoma polenske alergije. O uzroku se malo govori.

Uzrok polenske i drugih alergija je uvek problem u imuno sisтеmu. koji na određene vrste polena reaguje kao na bakterijsku ili virusnu infekciju tako da i sami pomislimo da se radi o nekoj infekciji.
Najbolja pomoć kod polenske ali i drugih alergija je „popravka“ imuno sistema imunomodulatorima, promenom načina ishrane, suplementacijom.

Labaratorijski testovi za detekciju polenske alrgije,
Preporučujem da najpre detektujemo alergene na koje reagujemo,
PRIK test na koži kao neinvanzivnu metodu Radi se u skoro svakoj labaratoriji.
Posebno se preporučuje kada su deca u pitanju. Može se raditi samo u sezoni kada nisu prisutni alergeni u vazduhu.

Histamin – EDTA test potvđuje da li naš imuni sistem oslobađa histamin kao posledicu alergije.

Takođe su u labaratorijama dostupni i paneli nutritivnih i inhalatornih alergena koji se rade iz krvi. Upućuju na netoleranciju našeg organizma na određene namirnice i polene iz vazduha.

DAO – diamino oksidaza, test netolerancije organizma na histamin. Visoku koncentraciju histamina namirnice dobijaju odležavanjem, sazrevanjem, fermentacijom i skladištenjem. Nedostatak ili nedovoljna aktivnost ovog enzima ( DAO) pogađa svake godine sve širu populaciju na svetu i osnovni je uzrok sindroma iritabilnih creva (IBS), koji za simptom ima nadimanja, zatvor, dijareju, osećaj sitosti.

Allergijske promene kože,

Još jedan zdravstveni problem koji poslednjih godina beleži ekspanziju i gde mazanje raznim kremama i melemima daju kratkotrajnene booljitke nakon kojih imamo ekspanziju problema.
Prepoznaju se po dijagnozi, osip, ekcem, urtukarija, dermatitis, akne, atopijski dermatitis,rozacea, impetigo, psoijaza…
Sve do jedne nose u podlozi bakterijsku ili virusnu aktivnost, nekad i obe, neadekvatnu ishranu, oslabljen imuni sistem i preopterećenu jetru.
Sve promene se uspešno rešavaju promenom načina ishrane, adekvatnom suplementacijom i modulacijom imuno sistema.
Za svaki od navedenih problema potrebni su labaratorijski nalazi da bi se preporučila adekvatna personalizovana terapija koja traje više meseci .
Prvi rezultati vidljivi su nakon desetak dana.

Godinama se uspešno bavim alergijskim stanjima organizma.
Možete me kontaktirati.